martes, 5 de marzo de 2013

FOTOGRAFIES FINALISTES DEL CONCURS "MARES"

Aquí teniu les fotografies finalistes escollides pel nostre jurat:


- Manalí (Aida Palacín i Maresma, 23 anys, Lloret de Mar)


Aquest era un dia especial per la seva filla: la Bandhura es casava. Estava apunt de trobar-se amb el seu futur marit. Era feliç, estava enamorada, i és que aquell casament, aprovat pels seus pares i pels seus futurs sogres, era fruit de l'amor, no concertat com el de la seva pròpia mare. Estava preciosa, plena de colors vius, vestida amb bijuteria daurada, però el que em va captivar va ser la seva mirada, com mirava a l'horitzó pensant en el que passaria al cap d'uns pocs segons mentre se li insinuava per sota del nas un petit somriure. La seva mare, com sempre, estava allà, al seu costat. Acabant-li de fer els últims retocs del vestit de la seva filla que ella mateixa, amb les seves pròpies mans havia confeccionat. Sabia que la Bandhura marxaria de casa, però per més melancolia que tingués, ella també era molt feliç: la seva filla podria casar-se per amor, cosa que ella envejava.


- El petó (Mariona Alarcón Ridaura, 25 anys, Girona)


L'àvia Carme, que aviat farà 90 anys, pateix de la malaltia d'Alzheimer des de fa molts anys. Actualment, la demència ha avançat molt i ja no és capaç de reconèixer la seva filla, a qui sempre ha anomenat "la nena". Tot i així, se li nota que li agrada que aquesta "bona amiga", així és com anomena actualment a la seva filla a qui no reconeix, li faci un petó.


- Simbiosi (Évora Igual, 19 anys, Sant Cugat del Vallès)


La imatge vol representar la relació que s'estableix entre una mare i una filla amb la controvèrsia de que, en aquesta, no és la mare qui dóna el biberó o aliment a la filla sinó a l'inrevés. És com una metàfora de com una porta a la vida a l'altra però després aquesta dóna un sentit i un motiu de vida a la primera. A més a la imatge s'hi pot apreciar el cercle d'unió que es forma entre ambdues amb la disposició dels seus braços, que d'alguna manera també vol recalcar la relació que hi ha entre elles.


Moltes felicitats! El dia 8 de març (Dia de la Dona) anunciarem per aquest mateix blog la foto guanyadora.

Molta sort!

2 comentarios:

  1. Quan publicareu la foto guanyadora? Estic nerviosa... jajaja

    Mariona.

    ResponderEliminar
  2. Les fotos són precioses, les tres. L'última la trobo especialment cautivadora, transmet moltíssima tendresa.

    ResponderEliminar